#WheelbarrowWalk #PilgrimagefortheEarth #2022 #2024 #UNESCO

Persbericht 20 mei NL-BE

Persbericht  
Varik, 20 mei 2022  
  
"It's time to put the whole Earth on the World Heritage list!"   
  
Start Klimaatmanifestatie Guiscard-Noyon-Chiry-Ourscamp: 24 mei aanstaande om 08.00 uur – Place de Magny Guiscard. Inbellen is mogelijk! 

Op 24 en 25 mei worden Henry Mentink en de kruiwagen vorstelijk onthaald door de burgemeesters van Guiscard en Noyon en de VVV’s van Noyon en Chiry-Ourscamp en de middelbare tuinbouwschool in Ribécourt-Dreslincourt. Dit alles in het kader van de klimaatmanifestatie ‘Plan Climat du Pays de Sources et Vallées’, die van 30 april tot 5 juni plaatsvindt. Hierbij zijn 106 Franse steden en dorpen betrokken. 

Deze dagen lopen honderden kinderen en ouders mee vanuit hun verbinding en zorg voor de Aarde en elkaar. 
De start van deze bijzondere klimaatmanifestatie is op 24 mei a.s., om 08.00 uur, op de Place de Magny, Guiscard. Zie ook de bijgevoegde brochures. 
  

Henry Mentink arriveert op 7 juni met zijn Wheelbarrow-Walk: a Pilgrimage for the Earth bij het hoofdkantoor van de UNESCO in Parijs 
  
Pelgrimage Voor de Aarde 
Op 22 april 2022, de Dag van de Aarde, begon Henry Mentink vanuit zijn Veerhuis in Varik (Gelderland) aan een bijzondere Krui-tocht: een Pelgrimage Voor de Aarde. Henry loopt dan in 45 dagen met zijn Kruiwagen vol van buideltjes met grond uit meer dan 75 landen naar het UNESCO hoofdkantoor in Parijs om daar op 7 juni 2022 de hele Aarde op de Werelderfgoedlijst te plaatsen. 
 
 
“Het kan helemaal niet, maar het is wel een goed idee”, stelt de algemeen secretaris van UNESCO Nederland.

Henry, en ook steeds meer anderen, vatten dit op als een mooie aanmoediging. 

Ter voorbereiding trok Henry een Rechte Lijn van Varik naar Parijs. Hij ontdekte dat er elke 10 kilometer allerlei initiatieven en mensen zijn die al zorgdragen voor elkaar en de Aarde. Inmiddels steunen veel van deze initiatieven deze Pelgrimage Voor de Aarde. Onderweg doet Henry vele verschillende locaties aan, die allemaal een duurzame relatie hebben met de Aarde.  

De Rechte Lijn voert per toeval ook door Brussel waar de EU huisvest. Hier heeft Henry op 5 mei samen met een aantal gelijkgestemde invloedrijke organisaties uit België en Nederland een gesprek gehad met het kabinet van Frans Timmermans, vicevoorzitter Europese Commissie, om het onderwerp landeigendom in te brengen en hen te inspireren de Aarde als ‘common’ op te nemen in de Green Deal. 

De kruiwagen heeft een bijzondere lading die dagelijks groeit. Mensen uit meer dan 75 landen stuurden al een buideltje aarde, een donatie en een wens voor de Aarde naar Varik. Al deze buideltjes en de wensen brengt Henry naar de UNESCO in Parijs waar hij dit op 7 juni zal aanbieden aan de Unesco Director World Heritage inclusief The Manifest for the Earth. 
  
Henry heeft inmiddels ieder dag vele mensen die meelopen, waaronder ook regelmatig mensen van de pers. 
Natuurlijk zijn meer bijdragen en pelgrims van harte welkom om samen te lopen Voor de Aarde!  
  
Meer informatie & afspraken maken om in te bellen met Henry op 24 mei:  

Frans-Willem Deliën  
Tel.: +31 6 38 600 504 

media@wheelbarrow-walk.com 

Informatie over de 45 dagen van deze Pelgrimage Voor de Aarde, de initiatieven langs de rechte lijn, een press kit en nog veel meer vind je bovendien op: 
en_GBEnglish