#WheelbarrowWalk #PilgrimagefortheEarth #2022 #2024 #UNESCO

Persbericht 20 April NL

Persbericht 

Varik, 20 april 2022 

 "It's time to put the whole Earth on the World Heritage list!" 

Lopend met een kruiwagen vol aarde van Varik (Betuwe) naar Parijs 

Op 22 april 2022, om 10.00 uur, op de Dag van de Aarde, begint Henry Mentink vanuit zijn Veerhuis in Varik (Gelderland), Waalbandijk 8, aan een bijzondere Wheelbarrow-Walk: a pilgrimage for the Earth. Hij loopt dan in 45 dagen met zijn Kruiwagen naar het UNESCO hoofdkantoor in Parijs om daar op 5 juni 2022 the whole Earth on the World Heritage List place. 

Onderweg doet Mentink verschillende locaties aan, die allemaal een relatie hebben met duurzaamheid.  Zo stopt hij bij een bijzondere boomgaard in de buurt van Antwerpen en in een woongemeenschap in Noord-Frankrijk. 

Henry Mentink: “Ik ben begonnen met het delen van auto’s en wil nu de hele Aarde delen. Wanneer we goed luisteren naar de Aarde dan kunnen we horen en zien dat we haar uitputten. We zien en voelen ook dat we goed voor haar moeten zorgen als we een leefbare Aarde willen voor de komende zeven generaties. Daarom wil ik de Aarde op de Werelderfgoedlijst plaatsen.” 

 “Het kan helemaal niet, maar het is wel een goed idee”, stelt de secretaris-generaal van UNESCO Nederland. Henry, en ook steeds meer anderen, vatten dit op als een mooie aanmoediging. 

Ter voorbereiding trok Henry een rechte lijn van Varik naar Parijs. Hij ontdekte dat er elke 10 kilometer allerlei initiatieven en mensen zijn die al zorgdragen voor elkaar en de Aarde. Inmiddels steunen veel van deze initiatieven deze Pelgrimage Voor de Aarde

Al meer dan 100 mensen lopen een stuk van de Krui-tocht mee. 

De kruiwagen heeft een bijzondere lading. Mensen uit meer dan 70 landen stuurden al een buideltje aarde, een donatie en een wens voor de aarde naar Varik. Meer bijdragen en pelgrims zijn welkom! 

Meer informatie: 
Frans-Willem Deliën 
Tel.: +31 6 38 600 504 
media@wheelbarrow-walk.com

Informatie over de 45 dagen van deze Pelgrimage Voor de Aarde, de initiatieven langs de rechte lijn en nog veel meer vind je bovendien op: 

www.wheelbarrow-walk.com

en_GBEnglish