#WheelbarrowWalk #PilgrimagefortheEarth #2022 #2024 #UNESCO

Aanmelden – Backup Urgenda

Coronamaatregelen

We houden de maatregelen in Nederland en Schotland nauwlettend in de gaten. We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Voor de laatste update met betrekking tot de coronamaatregelen in Schotland: zie ook kopje “COVID-19”.

Lange afstanden

De hele afstand van Groningen naar Glasgow is pittig en ook enkele etappes zoals Groningen – Assen zijn extra lang. Zeker als je een onervaren wandelaar bent. We zullen je uiteraard altijd ondersteunen, we nemen een bezemwagen mee en zorgen voor EHBO, maar neem zelf je verantwoordelijkheid hierin en geef je eigen grenzen aan.

Aanmeldformulier

Praktische informatie

COVID-19

Wij kunnen natuurlijk niet garanderen dat je niet aan het virus wordt blootgesteld tijdens het wandelen. We denken wel dat buiten lopen veel minder risico’s oplevert. Ook is onze ervaring van de eerste Climate Miles naar Parijs dat bij dit type wandeling mensen niet dicht op elkaar lopen, dus dat we afstand behouden, waardoor het risico nog kleiner is. De meeste mensen zullen gevaccineerd zijn. Wij kunnen niemand dwingen, maar we hopen dat de meeste mensen gevaccineerd mee doen. Mensen met verkoudheidsverschijnselen en andere corona-indicaties vragen we thuis te blijven. Uiteraard houden wij ons aan overheidsmaatregelen die op dat moment gelden in Nederland en de UK, en dat verwachten we ook van alle deelnemers. Deelname is op eigen risico en Urgenda is niet verantwoordelijk voor de gezondheid van de deelnemers.

Momenteel gelden er verscheidene maatregelen voor het reizen van en naar het Verenigd Koninkrijk. Je hebt een aantal dingen nodig om Schotland in te komen:
> Een QR-code (via de corona-app)
> Ingevuld digitaal formulier van de Schotse overheid
> Bewijs reservering test voor dag 2 van aankomst
> Quarantaine verklaring voor terugreis naar Nederland                                                                                  > Negatieve test in Schotland voordat we in de trein terug naar huis gaan.

Voor meer details en de meest actuele maatregelen rondom Corona in het Verenigd Koninkrijk kunt u terecht op de website van het RIVM.

Af- en aanhaken bij een treinstation

We verzamelen dagelijks om 09:00 uur bij het plaatselijke treinstation en vertrekken om 9:15 uur. Vanaf daar starten we onze wandeling, waarna we ook weer eindigen bij een treinstation. Zo kan iedereen gemakkelijk aan- en afhaken. We proberen rond 17:00 uur weer op het eindstation aan te komen, maar soms laat het aantal kilometers dat niet toe. Kijk dus goed naar het dagprogramma.

Aantal kilometers per dag

Elke dag lopen we een etappe van ongeveer 25 kilometer. Soms is de etappe korter, een enkele keer ook langer. We kiezen zo veel mogelijk voor een mooie, groene en interessante route, wat betekent dat we niet altijd de kortste route kiezen.
Wil je graag weten hoeveel kilometer we lopen op de dag(en) waarop je wilt aanhaken? Kijk dan bij route en kies daar jouw dag(en) uit. Daar vind je op hoeveel kilometers de route nu staat, dit kan de komende tijd nog veranderen. Wil je een deel van de etappe meelopen, dan kun je het beste ’s ochtends met ons bij het station starten en onderweg eerder afhaken.

Koffie, thee en lunch

Zorg ervoor dat je genoeg eten en drinken meeneemt. Wij zorgen onderweg voor fijne plekken waar we pauze kunnen houden, met voldoende koffie, thee, water en toiletten. Het kan zijn dat er her en der onderweg ook iets te eten voor je klaar staat, maar dat zal per dag verschillen. We zullen dit aangeven bij het dagprogramma. Een donatie voor de koffie en thee stellen we zeer op prijs, dat kan ter plekke (contant) of op deze donatiepagina.

Overnachtingen in Nederland

Het grootste deel van The Climate Miles vindt plaats in Nederland, daarom gaan we er vanuit dat veel mensen thuis zullen overnachten of zelf hun overnachting regelen. Wil je graag in de buurt overnachten, dan kun je per dag bij het dagprogramma zien welke accommodatie wij hebben geboekt. Zo kun je gemakkelijk een kamer in hetzelfde hotel of een nabijgelegen hotel reserveren.

Overnachtingen in Schotland

We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de accommodaties die we in Schotland hebben geboekt. Wil je graag meelopen in Schotland incl. overnachting, laat het ons dan zo snel mogelijk weten door te mailen naar info@wheelbarrow-walk.com

De treinreis van Rotterdam naar Edinburgh

Op 25 oktober reizen we met de trein van Rotterdam naar Edinburgh. Mocht je graag mee willen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op door te mailen naar info@wheelbarrow-walk.com

Vervoer voor zware bagage

Wij regelen elektrisch vervoer voor zware bagage.

EHBO

Wij regelen elektrisch vervoer voor geblesseerde deelnemers. Verder is er begeleiding, hebben we EHBO-spullen mee en is er iemand met een EHBO-diploma aanwezig.  

Paklijst

Neem in ieder geval mee:

  • Goede wandelschoenen en -sokken
  • Blaren pleisters of anti-blaren sokken
  • Regenkleding
  • Voldoende eten en drinken, snacks voor onderweg
  • Meeneem beker voor koffie of thee to go!
  • Eventueel een powerbank (extra lader) voor de telefoon
  • Een paspoort om het Verenigd Koninkrijk in te komen. Met alleen een ID-kaart kom je het land niet in!
  • Lampjes zodat je goed zichtbaar bent in de avond.

Kosten

We hebben een aantal opties qua prijzen:

Maandlopers
Je loopt de hele tocht mee voor €1500,-
Dit is inclusief overnachtingen (let op: behalve in Rotterdam), ontbijt, lunch en diner.

Schotland
Voor €700,- heb je het hele Schotland pakket.
Dit is inclusief heen- en terugreis met de trein, ontbijt, lunch, diner en overnachtingen. Let wel op: het is verplicht om en pcr-test af te nemen bij aankomst en een antigeen-test op de tweede dag na aankomst. Dit brengt kosten met zich mee. De exacte kosten hiervan zijn nog niet bekend. Je kunt uitgaan van een bedrag tussen de €130 en €180 euro. Dit komt bovenop de €700.

Mail info@wheelbarrow-walk.com voor meer informatie hierover.

We gaan er vanuit dat iedereen zijn of haar eigen overnachtingen regelt in Nederland. Mocht je veel dagen meelopen, dan kunnen we kijken of we iets voor je kunnen regelen. Mail info@wheelbarrow-walk.com voor vragen.

Donate
Alle donaties voor het organiseren van The Climate Miles zijn van harte welkom. Via de Urgenda website kun je een donatie doen. Hartelijk dank!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

en_GBEnglish