#WheelbarrowWalk #PilgrimagefortheEarth #2022 #2024 #UNESCO

Persbericht 19 augustus 2022 NL-BE

Persbericht

Varik, 19 augustus 2022


Op uitnodiging van Unesco en de EU:

HENRY’S SUCCESVOLLE KRUI-TOCHT KRIJGT EEN VERVOLG

Henry Mentink vertrok op 22 april al wandelend met zijn kruiwagen, gevuld met zakjes grond uit meer dan 75 landen, uit Varik. En arriveerde op 7 juni in Parijs bij het hoofdkantoor van UNESCO met als doel om de hele Aarde op de Werelderfgoedlijst te plaatsen. Tal van mensen hadden hem grond uit hun tuin gestuurd, een donatie gedaan en een wens voor de Aarde uitgesproken. “De aarde op de Werelderfgoedlijst plaatsen kan helemaal niet, maar het is wel een goed idee”, stelde de algemeen secretaris van UNESCO Nederland, voorafgaand aan de krui-tocht. Mede na oproepen daartoe van de Unesco en de EU wordt er inmiddels in Varik al weer druk nagedacht en overlegd over een passend vervolg.

Henry Mentink: “De krui-tocht was een groot succes; boven verwachting qua mooie initiatieven en ontmoetingen onderweg, mooie ontvangsten en de alle verwachting overtreffende publiciteit. Ons idee is om aan te sluiten bij de zin van de UNESCO die zegt: “De hele Aarde op de Werelderfgoedlijst kan niet, maar het is wel een goed idee.” Ons plan is om in 2024 weer een Krui-tocht te organiseren waarin we laten zien hoe bijvoorbeeld het Veerhuis er “Wereld Erfgoed Waardig” uitziet. Ook andere initiatieven gaan we hiertoe verder in stimuleren. De UNESCO moedigt ons hierin ook aan, zoals we in een recentelijk gesprek hebben vernomen. Ook de EU staat hier positief tegenover.”
 
Meer informatie:
Onder deze link  [ https://bit.ly/3PA3E0i (*)] vind je een samenvattende documentaire van de gehele Krui-tocht. Relax voor 20 minuten en geniet van deze 45 daagse pelgrimage voor de Aarde, een theaterstuk in 45 acts.
 
(*) For English subtitles go to setting and choose for English subtitles.
 
Suggesties of vragen? Wij horen het graag. Of kom naar onze informatieavond op 27 augustus a.s.: https://bit.ly/3A0gMWJ
 
nl_NLDutch