#WheelbarrowWalk #PilgrimagefortheEarth #2022 #2024 #UNESCO

Voor de Aarde

De hele Aarde op de Werelderfgoedlijst

Wanneer we goed luisteren naar de Aarde dan kunnen we horen en zien dat we haar uitputten. We zien en voelen ook dat we goed voor haar moeten zorgen als we een leefbare Aarde willen voor de komende zeven generaties.

“Dat kan helemaal niet, maar het is wel een goed idee”

Er ontstond een simpel idee dat inmiddels veel weerklank vindt. We plaatsen gewoon de hele Aarde op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Dat gaan we doen! En eigenlijk is dat heel eenvoudig; ik loop gewoon met een kruiwagen aarde naar het hoofdkantoor van de UNESCO in Parijs en ga letterlijk de hele Aarde aanbieden.

In een van de eerste gesprekken met de UNESCO kreeg ik van hen te horen: “Dat kan helemaal niet, maar het is wel een goed idee”. Dat voelde als een uitnodiging en binnenkort spreek ik de directeur van de UNESCO in Nederland.

Ondertussen is de campagne voor de Krui-tocht net voor Kerst gestart en na een paar weken doen al ruim vijftig mensen mee. Ik ben dankbaar dat ik hierover in de Krant van de Aarde mag schrijven en roep eenieder op om mee te doen en de hele Aarde aan te bieden voor de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Ik ga het aan en vaar op liefde en moed.
Het idee van de Krui-tocht naar de UNESCO in Parijs ontstond begin juni 2021 terwijl ik vanuit het Veerhuis in Varik in de prachtige natuur van de uiterwaarden de nieuw uitgezette Pilgrimage in a Day aan het proeflopen was. Deze wandeling in de natuur bracht mij helderheid en het zaadje, dat al in mij besloten lag, is vanaf dat moment snel gaan groeien.

Zou je, lopend met een kruiwagen naar Parijs, nieuwe inspiratie kunnen wakker maken Voor de Aarde? Een kruiwagen die letterlijk de Aarde draagt. Aarde uit de tuinen, akkers of landgoederen van duizend mensen van over de hele wereld. Ik ga het aan en vaar op liefde en moed. Tijd om eens concreet te kijken naar de route. Hoe ver is het eigenlijk? En hoe regel ik dan mijn slaapplek en waar wil ik langsgaan? Ik heb het ingevoerd in een routeplanner en ben vervolgens eens gaan kijken welke initiatieven op de route liggen.

En wat blijkt? Op die vrijwel rechte lijn zijn iedere 10 à 15 kilometer mensen actief bezig met mooie dingen voor de Aarde te realiseren. Denk aan een voedselbos, meerdere biologische boerderijen, een hofarts die patiënten behandelt in zijn “Droomgaard”, een kinderceremonie voor de Aarde, Eco-Boomhutten, etc. Allemaal vormen van het op een natuurlijke manier samenleven met de Aarde. Hoe bestaat dit! Zou het misschien zo kunnen zijn dat er al veel meer gedaan is en wordt dan dat ik mij besefte? Dit brengt mij veel vertrouwen voor deze Krui-tocht. Het Veerhuis is al onderdeel van een netwerk van veel mooie mensen en initiatieven. Om nu te ervaren dat het in zo’n rechte lijn over de Aarde overal al plaatsvindt, dat is toch wel heel mooi. Zou dat misschien gelden voor iedere lijn die we op Aarde trekken?  

Ik heb al op vele plekken op de Aarde hele mooie en inspirerende mensen en initiatieven gezien die op hun eigen manier in verbinding met de Aarde leven.

de hele Aarde op de Werelderfgoedlijst

Volg Henry en zijn Krui-tocht via de Pindat APP of Pindat.com : 

Henry.kruier

 

nl_NLDutch