#WheelbarrowWalk #PilgrimagefortheEarth #2022 #2024 #UNESCO

Persbericht 1 juni NL

IN TEGENSTELLING TOT EERDERE BERICHTEN IS DE ONTVANGST BIJ DE UNESCO OM 14.30 UUR! —


Persbericht  

Varik, 1 juni  2022  

‘Hoog tijd om de hele Aarde op de Werelderfgoedlijst te zetten!’  

Henry Mentink arriveert op 7 juni, 14.30 uur, met zijn Wheelbarrow-Walk(Krui-tocht) bij het hoofdkantoor van de UNESCO in Parijs

Pelgrimage Voor de Aarde
Op 22 april 2022, de Dag van de Aarde, begon Henry Mentink vanuit zijn Veerhuis in Varik (Gelderland) aan een bijzondere Krui-tocht: een Pelgrimage Voor de Aarde. Henry loopt dan in 45 dagen met zijn Kruiwagen vol van buideltjes met grond uit meer dan 75 landen naar het UNESCO hoofdkantoor in Parijs om daar op 7 juni 2022 de hele Aarde op de Werelderfgoedlijst te plaatsen.  

Programma 7 juni vanaf: 14:30 uur

Hoofdkantoor Unesco: 7 Pl. de Fontenoy, 75007 Paris

‘Honderden eetlepels aarde uit meer dan 80 landen’

Henry Mentink arriveert bij het UNESCO hoofdkantoor, samen met andere Pilgrims For the Earth, om 14:30 uur met de Kruiwagen, met honderden eetlepels aarde, uit meer dan 80 landen. Henry Mentink: “Een eetlepel… omdat we allemaal eten van wat moeder Aarde ons geeft. Al die mensen die ons de grond vanuit hun tuin hebben gestuurd, hebben ook een donatie gedaan en een wens voor de Aarde uitgesproken.”

Henry Mentink zal de heer Eloundou Assomo, Director UNESCO World Heritage Centre,  een lijst met al die wensen overhandigen, inclusief een speciale lijst met wensen van mensen die in Parijs wonen.

Hierna zal Henry een flesje overhandigen met een mengsel van alle aarde die we hebben samengesteld. Deze bodem draagt de geest en informatie van onze intentie, gebaseerd op liefde voor de Aarde en ons doel om voor haar te zorgen.

Henry Mentink: “Net als bij ons bezoek aan de Europese Commissie in Brussel (5 mei jongstleden) willen we twee dingen doen. Een daarvan is het formeel overhandigen van ons Manifest voor de Aarde. De tweede is om een korte Vredesceremonie voor de Aarde te doen. We nemen een eetlepel aarde uit de UNESCO-tuin en mengen dit met de rest van de grond die we hebben verzameld terwijl we een heel kort lied van 4 zinnen zingen voor moeder Aarde. Tenslotte verzoeken wij de UNESCO om de hele Aarde op de Werelderfgoedlijst te plaatsen.”

De Rechte Lijn van Varik naar Parijs

“Het kan helemaal niet, maar het is wel een goed idee”, stelde de algemeen secretaris van UNESCO Nederland, voorafgaand aan de krui-tocht.  

Henry, en ook steeds meer anderen, vatten dit op als een mooie aanmoediging. 

Ter voorbereiding trok Henry een Rechte Lijn van Varik naar Parijs. Hij ontdekte dat er elke 10 kilometer allerlei initiatieven en mensen zijn die al zorgdragen voor elkaar en de Aarde. Inmiddels steunen veel van deze initiatieven deze Pelgrimage Voor de Aarde. Onderweg doet Henry vele verschillende locaties aan, die allemaal een duurzame relatie hebben met de Aarde. 
 
De Rechte Lijn voerde per toeval ook door Brussel waar de EU huisvest. Hier heeft Henry op 5 mei samen met een aantal gelijkgestemde invloedrijke organisaties uit België en Nederland een gesprek gehad met het kabinet van Frans Timmermans, vicevoorzitter Europese Commissie, om het onderwerp landeigendom in te brengen en hen te inspireren de Aarde als ‘common’ op te nemen in de Green Deal.

De kruiwagen heeft een bijzondere lading die dagelijks groeit. Mensen uit meer dan 75 landen stuurden al een buideltje aarde, een donatie en een wens voor de Aarde naar Varik. .

Henry heeft inmiddels ieder dag vele mensen die meelopen, waaronder ook steeds meer mensen van de pers. 

Natuurlijk zijn meer bijdragen en pelgrims van harte welkom om samen te lopen Voor de Aarde!  

Meer informatie:   
Frans-Willem Deliën 
Tel.: +31 6 38 600 504 

media@wheelbarrow-walk.com

Informatie over de 45 dagen van deze Pelgrimage Voor de Aarde, de initiatieven langs de rechte lijn, een press kit en nog veel meer vind je bovendien op: 

www.wheelbarrow-walk.com 

 

nl_NLDutch